Înscriere la liceu 2018: Cele mai importante informații

Înscriere la liceu 2018 (dej24.ro)
Admitere liceu (dej24.ro)

Înscriere la liceu 2018: Absolvenții clasei a VIII-a vor completa, începând de azi, opțiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu.

Perioada de înscriere la liceu 2018 se încheie în 3 iulie. Procedura este identică pentru toți viitorii liceeni, chiar și pentru cei care vor să fie admiși în licee din alt județ.

Fișele de înscriere la liceu 2018 vor fi verificate de părinți și diriginți, iar corectarea greșelilor din baza de date computerizată se va face între 30 iunie și 4 iulie.

Elevii sunt sfătuiți să completeze mai multe opțiuni, pentru a evita situația în care nu vor fi distribuiți la liceul unde doresc să învețe.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Numărul total de locuri alocat în învăţământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaţilor, condiţia esenţială fiind exprimarea unor opţiuni realiste. Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro în data de 9 iulie. În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Înscriere la liceu 2018: Când se depun dosarele

Depunerea dosarelor de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizați se va face între 10 și 13 iulie.

În perioada 16 – 18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Elevii care nu au fost repartizați în prima etapă de înscriere la liceu 2018 vor avea o nouă șansă în 7 septembrie, în timp ce repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 şi 6 iulie.