O fotografie realizată de un inginer român i-a uimit pe cei de la National Geographic

muntii_rodnei_ovidiu_lazar
Apus în munţii Rodnei. Foto: Ovidiu Lazăr

Un inginer în vârstă de 39 de ani a fost omul potrivit la locul potrivit, pentru a surprinde o imagine rară în Munţii Rodnei, din nordul Carpaţilor Orientali.

Ovidiu Lazăr lucrează în industria cărnii, la o companie din Cluj-Napoca. În urmă cu doi ani, bistriţeanul a simţit că are mare nevoie de o activitate care să îl facă să uite de stresul cotidian, iar câţiva prieteni l-au invitat la o tură montană.

Ovidiu a acceptat cu greu, dar nu a regretat acea aventură. A mers cu prietenii în Retezat şi s-a îndrăgostit iremediabil de peisajele montane. În ultimul an, a vizitat o mulţime de munţi din România, dar a mers în ture foto şi în munţii din Italia, Maroc, Norvegia, Islanda şi Elveţia.

Deşi nu a urmat niciun curs de fotografie, sfaturile altor fotografi şi învăţatul din greşeli l-au ajutat să facă imagini din ce în ce mai bune, mai inspirate.

Pentru a avea o condiţie fizică cât mai bună, condiţie obligatorie pentru un iubitor de munte, Ovidiu s-a lăsat şi de fumat, arată adevarul.ro.

Anul trecut, după o tură montană în munţii preferaţi (Rodnei), bistriţeanul a surprins o imagine absolut incredibilă. Imaginea a fost realizată într-o seară din toamna lui 2013, cu puţin timp înainte de apusul soarelui.

După ce o verişoară i-a făcut cont pe National Geographic, Ovidiu a început să încarce imagini surprinse de el, pentru a vedea ce reacţii stârnesc printre pasionaţii de fotografie ai revistei, mulţi dintre ei fotografi profesionişti.

Editorii National Geographic au ales poza cu apusul din Munţii Rodnei şi au postat-o pe siteul revistei. Fotografia a fost inclusă într-o serie de imagini, grupate sub numele de „Ora de aur” (instantanee suprinse fie la apus, fie la răsărit de soare).

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.