După caniculă, furtuni. Vor fi ploi torențiale, vijelii, grindină: lista zonelor afectate

furtună fulger ploi
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 14 august ora 9.00 – 16 august, ora 9.00.

În această perioadă vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Cum va fi vremea în București

14 august, ora 9.00 – 15 august ora 9.00: Disconfortul termic va persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, și variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

15 august ora 9.00 – 16 august ora 9.00: Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și noaptea, când vor fi perioade cu intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17….18 grade.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.