Indemnizația pentru creșterea copilului va fi majorată cu 50% în unele cazuri

FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com
FOTO: Myriams-Fotos/Pixabay.com

Indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multitipleți se va majora cu 50%, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, înainte ședinței de Guvern.

„Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”, a spus premierul Ciolacu. El a precizat că vor fi acordate şi facilităţi fiscale pentru părinţi.

„Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a anunțat modificarea și completarea contractului cadru pentru asistență medicală, ceea ce va permite suplimentarea serviciilor medicale care pot fi recomandate de medicii de familie.

Mai exact, Guvernul urmează să modifice şi completeze Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.