Încurcături românești: Un bărbat din Gorj, vaccinat cu Pfizer, a primit rapelul de la Moderna

FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com
FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com

Poliția a deschis un dosar penal după ce un bărbat din Târgu Jiu, care era programat să facă rapelul la vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer, însă a intrat în cabinetul greșit și a primit o doză produsă de Moderna.

Bărbatul este ținut sub observație deoarece nu au fost făcute studii clinice privind combinarea celor două vaccinuri cu ARN mesager.

De asemenea, a fost deschisă o anchetă în acest caz.

”Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un barbat,de 69 ani din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare Stadion Municipal din Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că, iar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

Se pare că și bărbatul în vârstă de 69 de ani a oferit informații contradictorii atunci când a venit să facă rapelul, declarând că este la prima doză.

Direcția de Sănătate Publică Gorj are o anchetă în desfășurare, iar Primăria Târgu Jiu a decis să o retragă pe asistenta medicală din activitățile de administrare a dozelor de vaccin.