Începe construcția celei mai mari clădiri din România, după cea a Palatului Parlamentului

Spitalul Regional Iași
Macheta viitorului Spital Regional Iași. Foto: Consiliul Județean Iași

În această vară va începe la Iaşi construcţia celei mai mari clădiri din România, după cea a Palatului Parlamentului, relatează adevărul.ro.

Este vorba despre Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi, care va fi un complex de 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Amprenta la sol a construcției va fi de aproape 3 hectare din cele 12 alocate proiectului. Vor fi aproape 1.500 locuri de parcare, iar o parte din energie va fi furnizată de 9.600 de panouri fotovoltaice.

Lucrările se vor face în două etape. Licitația pentru prima parte va fi lansată luna viitoare. Unitatea medicală va reuni toate specialitățile medicale, împărțite acum între spitale diferite.

Lucrările vor costa circa 669 de milioane de euro. Proiectul are autorizația de construire și toate avizele necesare.

Proiectul de la Iași este cel mai avansat dintre cele 3 pe care le are în plan Ministerul Sănătății. Celelalte 2 spitale regionale vor fi construite la Cluj-Napoca și la Craiova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.