Începe a 28-a ediție a Festivalului „Sighișoara Medievală”

FOTO: Jwalters7/Pixabay.com
FOTO: Jwalters7/Pixabay.com

Ca în fiecare an, ultimele zile ale lunii iulie adună oameni din toate colțurile țării în singura cetate medievală locuită din Europa, Sighișoara, pentru a se bucura împreună de muzică, artă și poveste.

Festivalul „Sighișoara Medievală” a fost primul festival medieval din țară, iar în acest an, se va desfășura pe perioada 29-31 iulie, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Sunt așteptați copii, părinți și bunici să ia parte la evenimentele și spectacolele pregătite de zeci de artiști participanți la festival. Dintre acești artiști se numără: actorul Marian Râlea și Abracadabra, Cimpoierii de Transilvania, Zânele Silvane, Străjerii de Mühlbach și mulți alții.

 Timp de trei zile, întreaga cetate medievală din Sighișoara va avea la fiecare pas un portal care îi poate duce pe aventurieri înapoi în perioada medievală. Toți cei care vor să fie martori la povestea acestei ediții a festivalului pot participa la diferite activități, precum: ateliere meșteșugărești, piese de teatru, lupte cu cavaleri, dansuri medievale și expoziții de pictură.

Cele mai importante numere ale festivalului sunt concertele care vor fi susținute de trupele Bucovina, în data de 29 iulie, și Cargo, în 31 iulie. Toate numerele artistice care vor urca pe scenă vor fi prezentate de cunoscutul prezentator, Dan Negru.