Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2013. Iată cum aplici pentru viza în SUA

loteria_vizelor_sua
Înscrierile pentru Loteria vizelor 2013 încep marţi, 4 octombrie. GreatNews îţi prezintă condiţiile impuse şi paşii pe care trebuie să îi parcurgi.

Înregistrările pentru Loteria Vizelor 2013 se transmit electronic în perioada 4 octombrie – 5 noiembrie 2011. Înscrierea în program este gratuită.

Condiţii şi etape:

– să fii absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat

– să fi lucrat în domeniul în care eşti calificat măcar doi ani din ultimii cinci

– să consulţi instrucţiunile de pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite în România: romania.usembassy.gov/visas/diversity.html

– să completezi formularul online de la adresa www.dvlottery.state.gov

– la înregistrare, vei primi un număr de confirmare. De el te voi folosi începând cu 1 mai 2012, pentru a verifica dacă eşti unul dintre câştigătorii de viză. Procedura de verificare e simplă: pe www.dvlottery.state.gov, accesezi secţiunea Entrant Status Check şi introduci numărul de confirmare. Astfel, vei afla dacă ai fost sau nu ai fost acceptat.

Nu te lăsa păcălit pe internet!
„Loteria Vizelor” nu sună şi nu trimite email

Anii trecuţi, numeroşi răufăcători au făcut averi pe internet pretinzând că sunt oficiali din cadrul acestui program. Pe scurt, ei trimiteau emailuri şi anunţau victimele că au câştigat vize pentru Statele Unite prin Loteria Vizelor.

Numai că îi cereau victimei să trimită bani pentru „procesarea dosarului” sau „confirmare”, promiţând că suma va fi returnată ulterior. Evident, răufăcătorii dispăreau odată ce intrau în posesia banilor.

În acest sens, Departamentul de Stat al SUA a anunţat următoarele:

– nu veţi primi niciodată emailuri din partea oficialilor din programul „Loteria Vizelor”

– nu veţi fi telefonaţi de oficiali din „Loteria Vizelor”

– înregistrarea şi confirmarea nu implică cheltuieli, sunt gratuite

– singurul mod prin care eşti anunţat că eşti unul dintre câştigătorii „Loteriei Vizelor” este secţiunea Entrant Status Check, de pe siteul www.dvlottery.state.gov

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.