Incendiul de la depozitul de reciclare a fost stins

incendiu
Foto: PublicDomainImages / pixabay.com

ACTUALIZARE 18.00. Incendiul de la depozitul Remat a fost stins, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

În această după-amiază, peste 150 de pompieri cu 20 de autospeciale de stingere, din cadrul ISU B-IF, au intervenit pentru stingerea incendiului care s-a produs la un depozit pentru reciclarea deșeurilor.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent cu degajări mari de fum. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a incendiului. Intervenția promptă a condus la localizarea incendiului așa cum a fost găsit, fără a se extinde la locuințele învecinate”, a transmis Inspectoratul.

Anterior, autoritățile au emis o avertizare prin sistemul RO-ALERT cu privire la un nor de fum care se îndrepta spre București.

Autoritățile îi îndeamnau pe locuitori să stea înăuntru și să închidă geamurile.

Avertizarea a fost emisă la ora 13.55.

Iată mesajul de avertizare transmis prin sistemul RO-ALERT: „Incendiu depozit Remat în comuna Afumați / Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcția mun. București. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor. DSU-IGSU”.

Potrivit Digi24, incendiul a izbucnit în jurul orei 13.00.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat la Digi24 că „incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”.

El a mai spus că intervenția era una greoaie deoarece în zonă nu au fost identificate surse de apă.

Foto: PublicDomainImages / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.