Incendiu într-un mall, în cinematograf. Focul a izbucnit de la spuma de cauciuc

incendiu mall rusia
Foto: Captură YouTube

Cel puțin 64 de persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit într-un mall din orașul minier Kemerovo din Siberia, Rusia, transmite BBC.

Se pare că printre victime sunt 41 de copii. Incendiul a izbucnit în mallul Winter Cherry când multe dintre victime erau la cinema.

În imaginile publicate pe rețelele sociale se vede cum mai mulți oameni sar de la ferestrele mall-ului pentru a se salva.

„Potrivit primelor informații, acoperișul s-a prăbușit în două cinematografe”, a transmis Comitetul Investigativ din Rusia.

Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată. Autoritățile din Rusia au lansat o investigație.

Vladimir Chernov, viceguvernatorul regiunii, a declarat că incendiul a pornit într-o sală cu trambuline pentru copii.

„Există suspiciunea că un copil a avut o brichetă care a aprins spuma de cauciuc din sala cu trambuline, iar aceasta a luat foc precum praful de pușcă”, a spus el.

600 de persoane au intervenit pentru stingerea flăcărilor și pentru a-i salva pe cei prinși înăuntru. Pompierii s-au luptat peste 17 ore pentru a stinge focul.

Centrul comercial a fost deschis în 2013 și includea un cinematograf multiplex, restaurante, o saună, o sală de bowling și o grădină zoologică. Toate animalele din grădina zoologică au murit.

11 răniți sunt tratați acum la spital, după ce au inhalat fum.

Comisarul rus pentru drepturile copiilor, Anna Kuznetsova, a vorbit de neglijență și a cerut verificări de urgență la alte centre de distracție asemănătoare.

Patru persoane au fost reținute pentru a fi interogate de poliție, inclusiv managerul companiei care administrează centrul comercial.

Oamenii din Kemerovo s-au mobilizat și au început să stea la coadă pentru a dona sânge. Efortul lor a fost surprins în această imagine publicată pe Instagram.

Orașul Kemerovo se află într-o regiune bogată în cărbune, la 3.600 de kilometri est de Moscova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.