Încă un pacient de la Piatra Neamț a murit. Bilanțul tragediei a ajuns la 11

FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț
FOTO: Captură video Facebook/Ziar Piatra Neamț

Încă un pacient ce era internat în secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în momentul declanșării incendiului de sâmbătă, 14 noiembrie, a murit. Bilanțul tragediei a ajuns astfel la 11 decese.

Potrivit postului de televiziune Digi24, unul dintre cei 7 supraviețuitori ai incendiului de sâmbătă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a decedat.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 de ani ce avea și alte comorbidități. După incendiu, ea fusese transferată alături de alți 5 pacienți la Spitalul din Leţcani, județul Iași.

„Femeia care a decedat avea 72 de ani și avea numeroase afecțiuni. Din păcate, și ceilalți pacienți sunt în stare gravă, facem tot posibilul ca starea lor de sănătate să se amelioreze”, a declarat la Digi24 Carmen Dorobăț, managerului spitalului Lețcani.

Ceilalți 5 bolnavi sunt în stare critică.

Cei 6 pacienți, inclusiv femeia care a murit, au fost salvați din al doilea salon ATI al spitalului, după ce un incendiu a izbucnit în salonul învecinat. Ei nu au suferit arsuri, însă starea lor era deja gravă din cauza formei severe de COVID-19 pe care au dezvoltat-o.

10 persoane bolnave de COVID-19, dependente de ventilatoare mecanice sau de măști de oxigen pentru a respira, au murit în incendiu sau imediat după ce au fost scoase din saloanele de ATI. Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe unii dintre pacienți a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului și a fost transferat într-un spital din Belgia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.