Încă un județ impune obligația ca locuitorii să își acopere gura și nasul în public

mască de protecție
Foto: mohamed_hassan / pixabay.com

După județul Galați, și locuitorii din județul Vaslui vor fi obligați să își acopere nasul și gura atunci când ies în spațiul public.

Ei pot folosi măşti de protecţie sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, relatează Agerpres.

Măsura intră în vigoare luni, 6 aprilie. Aceste mijloace de protecție trebuie purtate în magazine, instituții publice, șantiere și în alte locuri în care populația are acces.

Primul județ din România care i-a obligă pe oameni să-şi acopere gura şi nasul în spaţiile publice a fost Galați.

Atât locuitorii din municipiul Galați, cât și cei din comune, vor fi obligați să poarte mască de protecție, ori să-și acopere nasul și gura cu ceva atunci când intră în mijloace de transport în comun, magazine, piețe, instituții publice, farmacii, șantiere în lucru ori în alte locuri unde sunt și alte persoane.

Ei pot folosi o mască de protecție sau un material textil (eșarfă, fular etc).

Hotărârea a fost luată vineri, 3 aprilie, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Măsura va fi pusă în practică începând de luni, 6 aprilie, potrivit Libertatea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.