Încă un dosar pentru Kovesi: E acuzată de complicitate la represiune nedreaptă

Laura Codruța Kovesi csm
Laura Codruța Kovesi

Secția specială de investigare a magistraților i-a mai făcut un dosar Laurei Codruța Kovesi. Fostul procuror-șef al DNA este acuzată de a fi suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participației improprii și grup infracțional organizat, în dosarul procurorilor DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Kovesi a declarat la ieşirea de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, că în timp ce studia dosarul în care urmărită penal, i-a fost adus la cunoştinţă faptul că este învinuită într-un nou dosar.

Kovesi spune că anchetele au legătură cu candidatura sa la conducerea Parchetului European și neagă orice acuzație care i se aduce.

Laura Codruța Kovesi a mai declarat nu a fost citată în mod legal şi că nu a avut acces la niciun document din noul dosar, făcut tot după o reclamație a fugarului Sebastian Ghiță.

În primul dosar, deschis ca urmare a plângerii făcute de Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

”Mi-a fost dat un proces verbal care nu este semnat de procuror. În toată activitatea mea profesională, am încurajat procurorii să procedeze corect. Categoric vă spun că nu sunt vinovată pentru niciuna dintre faptele care mi se impută. Categoric, toata această campanie are legatură cu candidatura mea. Profesional, eu mi-am facut treaba. Exact astăzi, când se decidea votul, am fost citată”, a declarat Kovesi la ieșirea de la Secția specială de investigare a magistraților, unde a petrecut cinci ore.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.