Încă o figură importantă a Europei o laudă pe Kovesi: ”A făcut o treabă excelentă”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Olandezul Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că ”nu ar trebui luată nicio pauză în lupta împotriva corupției în România”.

Într-un interviu acordat Euronews, Timmermans a lăudat-o pe Laura Codruța Kovesi, spunând că fostul procuror șef al DNA a făcut o ”muncă curajoasă”.

Kovesi, care este anchetată în acest moment de secția specială de investigare a magistraților în urma unui denunț făcut de fugarul Sebastian Ghiță, este în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.

Guvernul României a dat-o afară pe Kovesi, însă aceasta s-a adresat CEDO în acest sens. Timmermans i-a lăudat eforturile în cei cinci ani cât a condus Direcția Națională Anticorupție.

”Nu poate exista amnistie pentru politicienii corupți care au fost deja condamnați”, a spus vicepreședintele Comisiei Europene, adăugând: ”Le-am spus acest lucru într-un mod brutal românilor și vreau să fie clară poziția mea”.

”Doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul timpului, este un procuror foarte bun”, a mai spus Frans Timmermans.