Alți 11 români infectați cu coronavirus. România ajunge la 28 de cazuri

simptome coronavirus
Foto: geralt / pixabay.com

11 persoane au fost depistate astăzi în România ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 8 sunt din București, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

3 persoane sunt rudele bărbatului de 60 de ani venit din Israel

Despre 3 persoane din București se știe că sunt fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani care a fost internat anterior la Spitalul MAI, și care a fost depistat ieri ca fiind infectat cu virusul din China.

Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, pe Facebook, deoarece nora bărbatului lucrează în Primăria Municipiului București.

„Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura. Cooperare. Responsabilitate. Actiune”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Niciunul dintre colegii din Primărie ai femeii nu a mai venit la serviciu și se află în atenția medicilor de la Direcția de Sănătate Publică, a mai declarat Firea într-o intervenție pe rețeaua de socializare.

Bărbatul din București de 60 de ani s-a întors din Israel la sfârșitul lunii februarie.

Cum au luat virusul celelalte 5 persoane din București

Cea de-a patra persoană a intrat în contact cu prima persoană diagnosticată cu COVID-19 în București, 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

3 cazuri noi în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

Trei noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți seara. Este vorba despre trei pacienți din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, anunță postul de televiziune Digi24.

Este vorba despre un bărbat de 57 de ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad, de o femeie de 26 ani din Hunedoara și de un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița și este contact al unei persoane pozitive.

28 de cazuri în România

România a ajuns astfel la 28 de cazuri de COVID-19.

Dintre cei 28 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Cele 23 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.