În Italia, vaccinarea anti-COVID se va face în pavilioane superbe. Ce simbolizează floarea roz

centre vaccinare italia
Sursa: Stefano Boeri Architetti

Italia va construi 1.500 de pavilioane de vaccinare concepute de arhitectul Stefano Boeri. Pavilioanele vor fi decorate cu o grafică florală care simbolizează regenerarea, relatează CNN.

Sutele de pavilioane vor fi instalate prin localitățile Italiei începând din ianuarie, când țara va începe campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

Designul noilor centre a fost dezvăluit luni de arhitectul Stefano Boeri care, alături de o echipă de consultanți, a creat logoul și aspectele vizuale ale campaniei de vaccinare din Italia.

În total, 1.500 de pavilioane temporare, circulare, vor fi instalate în piețele și centrele orașelor din Peninsulă, a declarat Boeri pentru CNN. În interior ele vor fi din lemn, iar la exterior din material textil. Exteriorul va fi decorat cu primule roz.

Boeri a declarat că arhitectura centrelor a fost concepută pentru a „transmite o senzație de liniște și regenerare”.

centre vaccinare italia
Sursa: Stefano Boeri Architetti

„Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, de dragoste pentru ceilalți și de redescoperire a vieții. Dacă acest virus ne-a închis în spitale și în case, vaccinul ne va readuce în contact cu viața și cu natura care ne înconjoară”, a adăugat el.

Boeri este unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Italia. El a lucrat gratis la proiectul pentru campania de vaccinare din această țară.

Până acum, în Italia au murit peste 65.000 de persoane – țara are cel mai mare număr de decese provocate de COVID din Europa.