În două județe măștile de protecție sunt obligatorii și pe stradă

mască de protecție
Foto: mohamed_hassan / pixabay.com

Începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița se va purta obligatoriu măști de protecție. Prefectul Aurelian Popa a declarat, într-o intervenție la Digi24, că Dâmbovița este un „județ roșu”, cu un număr foarte mare de infectări.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul.

De la debutul epidemiei, în Dâmbovița au fost înregistrate 1.682 de cazuri, iar în ultimele zile a fost o creștere mare a infectărilor în acest județ.

Masca este obligatorie în spațiile publice deschise și în Argeș. În ultimele două săptămâni, în Argeș s-a dublat numărul de noi cazuri. De asemenea, potrivit prefectului județului, Emanuel Soare, evenimentele private se vor desfășura până la ora 22:00 în timpul săptămânii și până la ora 23:00 în weekend.

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș.

Guvernul urmează să decidă astăzi în privința măsurilor care vor fi luate, de la 1 august, pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Premierul Ludovic Orban a declarat că unele măsuri restrictive sunt încă în analiză, iar printre altele închiderea teraselor după ora 23:00 nu este clară.

„Nu se închide nimic. După ora 23.00, anumite activități unde, de regulă, după ora 23:00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise. Analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau la mare, în București sau în alte zone”, a spus Orban întrebat despre închiderea teraselor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.