În ce competiție europeană va juca echipa lui Hagi, după ce a fost eliminată din Champions League

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Farul Constanța a părăsit Champions League încă din primul tur preliminar și va juca pentru a obține un loc în grupele Conference League.

Echipa antrenată de Gică Hagi a pierdut cu 0-3 la Tiraspol, în fața celor de la Sheriff, câștigătoarea campionatului Republicii Moldova.

În turul al doilea preliminar al Europa Conference League, Farul va întâlni campioana Armeniei, FC Urartu.

FC Urartu, învinsă acasă cu 1-0 de Zrinjski Mostar, în prima manşă, a avut 2-1 în Bosnia-Herţegovina după 90 de minute, iar la finalul prelungirilor era tot în avantaj, 3-2, la capătul unui meci cu multe răsturnări de scor. Zrinjski s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare.

Farul ar trebui să treacă de două tururi preliminare pentru a ajunge la baraj și apoi să ajungă în grupele Conference League. Pentru trecerea de tururile preliminare o echipă poate câștiga 900.000 de euro, iar dacă ajunge în grupe ar lua 3 milioane de euro.

Apoi, pe parcursul fazei grupelor, orice remiză valorează 166.000 de euro, iar un succes echivalează de 3 ori mai mult.

Tot la capitolul venituri ar fi și cota din market pool, care ar putea atinge chiar și două milioane de euro, dar și rețeta din bilete, la cele 3 confruntări de pe teren propriu.

Fără a pune la socoteală o eventuală calificare în primăvară, nivelul câștigurilor ar fi de cel puțin 7 milioane de euro.