Imunolog: Urmează să fie vaccinați anti-coronavirus și copiii

FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com
FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com

Imunologul Anthony Fauci, care este consilier în probleme legate de pandemie la Casa Albă, a anunțat că urmează să fie vaccinați și copiii împotriva coronavirusului. Potrivit acestuia, copiii cu vârstă sub 12 ani vor fi, foarte probabil, vaccinați începând de anul viitor.

Însă, până la o eventuală campanie de vaccinare în rândul copiilor, mai este cale lungă, cred alți experți în sănătate, pentru că actualele seruri nu pot fi administrate sub vârsta de 16 ani și încă nu sunt studii cu privire la efectele și eficacitatea asupra copiilor.

Dar imunologul Fauci spune că unele companii au început deja studii pentru a reduce treptat vârsta pentru cei care sunt vaccinați. Acesta crede că, având în vedere progresul studiilor, vaccinarea copiilor sub 12 ani ar putea începe cel mai devreme la sfârșitul acestui an și „cel mai probabil în primul trimestru al anului 2022”. Anthony Fauci a spus că liceenii ar trebui să poată fi vaccinați încă din această toamnă.

În Statele Unite ale Americii sunt aprobate trei vaccinuri – Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson&Johnson – care nu pot fi administrate sub vârsta de 16 ani.

În valul trei ar putea fi afectați mai mult tinerii

Medicul Radu Țincu, de la secția ATI a Spitalului Florească din Capitală a declarat că al treilea val de infecții cu coronavirus în România va fi diferit față de cele din 2020.

„ Cred că vom avea un număr de cazuri în creştere la populaţia tânără, care încă nu a fost imunizată. (…) Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităţilor de persoane tinere şi acest lucru nu va avea un impact aşa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va creşte şi vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista şi un procent redus de oameni care vor dezvolta şi forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.