Imagini terifiante cu un clan care hărțuiește o familie ca să își vândă locuința. „Așa trăiește familia cu vecinii”

clanuri timișoara
Foto: Captură Facebook / Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a publicat imagini terifiante care surprind felul în care o familie din oraș este hărțuită și amenințată de un clan, cu scopul de a-și vinde locuința.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Familia trece prin acest coșmar de două decenii, timp în care statul român nu a reușit să își protejeze cetățenii, atrage atenția Fritz.

În imaginile surprinse se vede cum mai mulți indivizi, bărbați și femei însoțiți de copii, lovesc mașina parcată în curtea casei, țipă și înjură. Unul dintre ei are în mâini o bâtă, iar o femeie lovește cu mătura în capotă. Alții dau cu picioarele și pumnii în mașină, iar la un moment dat un bărbat rupe una dintre oglinzile autoturismului. Apoi, în imaginile video se vede cum unul dintre bărbați sparge farurile mașinii cu bâta.

„Coșmarul durează de 20 ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună. De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic.

Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze.

În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare și cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopți întregi. Copiii au fost instigați să dea cu mingi în fiica însărcinată.

Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou.

Și totuși sunt hotărâți să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenței la care sunt supuși de două decenii.

Fac un apel la toate instituțiile statului – la Poliția Națională și la DIICOT, la ANAF și la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcții, la Protecția Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituțiile primăriei aici. Alte generații de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor.

Apelez și la toată comunitatea timișoreană. Să fim uniți și să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni și funcționari. Dacă și pe tine te revoltă și vrei să fii printre cei care nu mai tac, distribuie aceste imagini. Împreună putem să oprim abuzul”, a scris primarul Dominic Fritz în mesajul care însoțește imaginile.

Primarul îi încurajează pe cei care au informații sau ponturi despre abuzurile cu terenuri și clădiri să le trimită pe stopabuz.primariatm.ro. Potrivit edilului, informațiile ajung la el și la echipa sa restrânsă.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.