Imagini superbe. Fenomen rar pe un lac înghețat din inima Munților Apuseni

munții gilău lac înghețat
Foto: Raul Ghiran / ApuseniTransilvania.ro

Lacul Beliș din Munții Gilăului, județul Cluj, a înghețat, iar pe suprafața sa au apărut forme de gheață superbe, relatează ApuseniTransilvania.ro.

„Fenomen rar pe Lacul Beliș: gravură naturală pe suprafața înghețată a apei. Forme impunătoare, ca niște gravuri, și absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare, pastelează suprafața înghețată a apei.

Merită să urcați în Apuseni pentru că peisajul de iarnă te îmbie. E o poveste la tot pasul iar imaginile fac, în mod real, cât o mie de cuvinte”, mai arată sursa citată.

Fotografiile au fost realizate de Raul Ghiran, președintele Rescue Transilvania.

Foto: Raul Ghiran / ApuseniTransilvania.ro

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munții Gilăului, care fac parte din Munții Apuseni. A fost amenajat în perioada 1970-1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald, potrivit Wikipedia.org. Are o suprafață de 9,8 kilometri pătrați și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 de metri. Pe malul lacului se află stațiunea turistică Beliș-Fântânele.

munții gilău lac înghețat
Foto: Raul Ghiran / ApuseniTransilvania.ro
munții gilău lac înghețat
Foto: Raul Ghiran / ApuseniTransilvania.ro
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.