Imagini revoltătoare. Patru pui de urs au fost scoși din bârlog și aruncați în zăpadă

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Mai multe persoane care scot patru pui de urs dintr-un bârlog și-i lasă în zăpadă au fost filmate într-o pădure din Neamț.

Potrivit ziarpiatraneanț.ro, filmarea a fost trimisă ca mesaj privat de către o persoană din județul Neamț. Și asociația pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle – Animal Rescue, care a postat imaginile pe Facebook, spune că filmarea este făcută în Neamț.

Patru bărbați au fost filmați, probabil pe o exploatare forestieră, când scot puii din bârlog și îi ridică cu brutalitate pentru a le identifica sexul. Deocamdată nu au fost identificați bărbații, nu se știe când a fost făcută filmarea și ce s-a întâmplat cu puii de urs.

Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă.
Sursa filmării este un bărbat din zona Bicazu…

Posted by Ziar Piatra Neamt on Thursday, February 18, 2021

Într-o intervenție la Digi24, biologul Adrian Bîlbă spune că, după părerea sa, puii au fost scoși de niște lucrători forestieri pentru a se asigura că ursoaica nu mai vine să-i protejeze și să le deranjeze exploatația.

„Din păcate, le invadăm habitatele, animalele nu mai au unde să se retragă și se ajunge la astfel de drame în care puii sunt duși la pierzanie prin astfel de separări.

Șansele lor de a fi crescuți la mână sunt minime. Este un număr mare de urși. În anumite zone sunt nedoriți. Ce să faci când pădurea considerăm că este a noastră și nu a lor, când nu respectăm natura, atunci când ne gândim doar la noi și la interesul nostru economic, la lăcomia noastră.

Nu este normal să ne comportăm astfel și este nesustenabil ca să luăm pădurea doar ca sursă de exploatație forestieră. Asta este ceva pe termen scurt. Într-o bună zi nu vom mai avea nimic, nici aer să respirăm. Din punct de vedere legal se poate face ceva. Aceste animale sunt protejate, există o legislație specifică și care poate să pedepsească acești oameni.

Oamenii sunt inconștienți, fiindcă cu siguranță se putea rezolva și altfel problema. Luau legătură cu autoritățile în drept care puteau reloca aceste animale”, a afirmat biologul Adrian Bîlbă, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.