Imagini înfiorătoare. Șacal blocat într-un bidon de plastic, filmat în România

FOTO: ACDB/Youtube
FOTO: ACDB/Youtube

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a prezenta un clip de pe o cameră de supraveghere în care a surprins un șacal care a rămas cu capul blocat într-un bidon de plastic.

Imaginile au fost surprinse în județul Vrancea, în Lunca Siretului Inferior, iar repezentanții ACDB spun că animalul este căutat pentru a fi eliberat și roagă populația să înceteze să mai arunce deșeuri în natură.

Pe pagina de Facebook a ACDB, reprezentanții organizației au făcut un apel public către cetățeni și spun că gunoaiele aruncate peste tot ajung să pună în mare pericol fauna din pădurile României.

„Gunoaiele aruncate peste tot atrag animalele sălbatice și rezultatul este șocant! Cu ajutorul unei camere cu senzor de mișcare a fost filmat un șacal care avea capul blocat într-un bidon de plastic într-o zonă din Situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior din Vrancea unde ecosistemele de luncă sunt împestrițate cu depozite ilegale de deșeuri.

Normal că multe animale sălbatice sunt atrase de aceste gunoaie mai mult sau mai puțin atractive iar rezultatul este unul care ne șochează! Acum căutăm peste tot acest animal în speranța că-l vom găsi și elibera, dar șansele sunt mici.

Vă rugăm oameni buni să nu mai aruncați deșeurile peste tot în natură!”, este postarea celor de la ACDB pe pagina de Facebook, acolo unde a fost urcat și clipul șocant.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.