Imagini filmate dintr-un avion care se prăbușea: „Dumnezeule, va fi foarte rău!”

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Pe 10 iulie un avion s-a prăbușit în Africa de Sud, în apropiere de Pretoria. Avea 44 de pasageri la bord. O persoană a decedat și ale 20 au fost rănite.

Avionul era un Convair 340, care fusese construit în 1954, în Statele Unite ale Americii. Pe 23 iulie, aeronava era programată să ajungă pe aeroportul olandez Lelystad, la aproimativ 60 de kilometri de Amsterdam.

Ar fi rămas definitiv în Olanda, într-un parc de distracții dedicat aviației, Aviodrom.

Prăbușirea avionului a fost filmată de unul dintre pasagerii aflați la bord. În imagini se vede cum una dintre aripi este în flăcări, aeronava trepidează puternic, iar oamenii privesc îngroziți.

Unul dintre pasageri se aude spunând: „Va fi rău, foarte rău. Dumnezeule, va fi rău!”.

Accidentul aviatic este acum investigat de Autoritatea Aviației Civile din Africa de Sud, care urmează să stabilească de ce s-a părbușit avionul.

Cel mai recent accident aviatic grav a avut loc pe 18 mai, în Cuba. După ce a decolat de pe Aeroportul Jose Marti din Havana, un avion Boeing 737, vechi de 39 de ani, s-a prăbușit într-un lan de cartofi.

La bord se aflau 113 persoane. Au reușit să supravețuiască mai mulți pasageri, însă și-au pierdut viața din cauza rănilor grave. În prezent există o singură supravețuitoare, o tânără în vârstă de 19 ani. Însă, și în cazul ei, pronosticul medicilor este rezervat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.