Ilan Laufer a fost ales președintele pesediștilor din SUA

Ilan Laufer FOTO: Gov.ro
Ilan Laufer FOTO: Gov.ro

Ilan Laufer, care s-a remarcat prin faptul că l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că ar fi antisemit după ce a refuzat să îl numească ministru al Dezvoltării, a fost ales liderul organizației PSD din Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al PSD Diaspora, Laufer ”va aduce un plus de valoare organizației SUA și va întări relațiile transatlantice”.

”E nevoie de multă muncă, de construcţie de proiecte, care să contribuie la dezvoltarea organizaţiilor din diaspora. Problemele le ştim cu toţii, dar noi ne angajăm să venim cu soluţii, care să devină realitate”, a declarat preşedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, într-un comunicat de presă.

Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”.

După ce a fost refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării în cabinetul Dăncilă, Ilan Laufer a susținut o faimoasă conferință de presă în care l-a acuzat pe de antisemitism, dar și că îl va reclama la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

În ciuda derapajului evident de comunicare al noului șef al pesediștilor din SUA, comunicatul PSD Diaspora se încheie astfel:

”Împreună cu echipele din toate colțurile lumii, reprezentanții PSD diaspora au reușit, ca prim pas, să comunice frecvent, să comunice onest și deschis, simțindu-se astfel un val de implicări în politica PSD de peste hotare”.