Top 5 idei de afaceri urbane pentru începători

idei de afaceri urbane
Top 5 idei de afaceri urbane pentru începători în 2018. Foto: Pixabay

Top 5 idei de afaceri urbane. Chiar dacă nu aveți experiență ca antreprenor, însă dispuneți de talent, putere de muncă și idei de afaceri, puteți pune pe picioare o firmă profitabilă.

În acest articol vă recomandăm cinci idei de afaceri urbane, pe care le puteți pune pe picioare într-un timp foarte scurt și fără cheltuieli însemnate.

Top 5 idei de afaceri urbane

1. Tonetă mobilă de mâncare

În ultimii ani, emisiunile televizate cu specific culinar, concursurile și chiar video bloggerii specializați în bucătărie au prins un avânt considerabil.

Una dintre cele mai interesante tendințe actuale este cea a tonetelor mobile de mâncare, foodtruck-urile. Astfel, dacă aveți posibilitatea să achiziționați o astfel de tonetă, sunteți priceput în bucătărie și credeți că puteți face față ritmului susținut de muncă din lumea street food-ului, aceasta poate fi una dintre cele mai bune idei de afaceri urbane.

Puteți alege orice specific, în funcție de dorințele clienților sau de nișa pe care vreți să o acaparați, de la hamburgeri la mâncare cu specific italian, sud-american, franțuzesc, etc. Posibilitățile sunt nelimitate.

Veți avea nevoie de cel puțin 5.000 de euro pentru a pune la punct o tonetă mobilă de mâncare, însă investiția se poate recupera rapid, dacă alimentele pe care le produceți sunt apreciate de clienți.

Top 5 idei de afaceri urbane

2. Produse handmade

Manufactura și în special conceptul handmade sunt tot mai populare în rândul tinerilor și a celor care vor să cumpere produse de valoare, născute din talent, creativitate și originalitate.

Astfel, dacă se întâmplă să aveți o pasiune pentru unele obiecte, pe care le puteți produce rapid și ieftin, puteți profita din plin de pe urma acestei idei de afaceri urbane. Investiția în această afacere este minimă, fiind nevoie doar de bani pentru materiale și, dacă este cazul, pentru unii angajați talentați.

Veți avea nevoie și de o piață de desfacere a produselor dumneavoastră, însă există numeroase târguri și expoziții sau magazine în care vă puteți vinde obiectele unicat, indiferent de natura lor.

3. Spălătorie auto mobilă

Mobilitatea pare să fie cheia succesului în ziua de astăzi. Astfel, într-un oraș care duce lipsă de suficiente spălătorii auto, o soluție mobilă poate fi și extrem de profitabilă.

Fiind un serviciu destul de costisitor, este și unul care aduce venituri mari, într-o perioadă relativ scurtă de timp. Puteți muta spălătoria acasă la client, iar investițiile nu sunt mari. Veți avea nevoie de produse de curățare, aparat cu presiune pentru spălare, perii și alte accesorii. Cu doar o mie de euro puteți demara această afacere urbană: spălătoria auto mobilă.

Mai mult, cheltuielile dumneavoastră cu apa vor fi nule, având în vedere că veți folosi apa clientului.

Top 5 idei de afaceri urbane

4. Cosmetice naturale

Dacă aveți cunoștințe în domeniul chimiei și vreți să demarați o afacere profitabilă, alegeți producerea cosmeticelor naturale.

Aceste produse sunt tot mai căutate atât în România, cât mai ales în străinătate. Puteți începe cu săpunuri, care sunt cel mai ușor de produs, dar, în funcție de preferințele dumneavoastră, vă puteți extinde gama de cosmetice naturale.

Costurile inițiale sunt foarte mici. Sunt necesare doar substanțele – care sunt destul de ieftine – și de ustensilele necesare preparării cosmeticelor. Nu uitați nici de cheltuielile cu imaginea afacerii dumneavoastră.

5. Vânzare de haine

Comerțul cu haine poate fi foarte profitabil, cu marje bune de câștig. După ce ați găsit un furnizor și o nișă – haine pentru copii, haine pentru bebeluși, haine pentru gravide, echipamente sportive, uniforme școlare, etc. – vă puteți apuca de treabă.

Proftiul crește dacă sunteți croitor sau aveți mai mulți angajați care produc articolele vestimentare.