Hotelul cumpărat în Italia de frații care dețin și Dedeman va fi închis. Ce planuri au

Grand Hotel Gardone
Grand Hotel Gardone

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii lanțului de magazine Dedeman, au decis să închidă Grand Hotel Gardone de la sfârșitul acestei luni și urmează o reabilitare complexă. Celebrul hotel, care a primit oaspeți celebri, va fi redeschis în 2026.

Clădirea se află chiar pe malul lacului Garda, cel mai mare din Italia, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano.

Grand Hotel Gardone datează din 1884 și va ajunge pe harta hotelurilor de 5 stele, Apex Alliance Hotel Management fiind desemnat operatorul oficial.

O cameră dublă cu balcon și vedere spre lacul Garda costă în jur de 320 de euro pe noapte acum.

Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding s-au angajat să conserve istoria prestigioasă a hotelului.

Hotelul are 167 de camere, iar de-a lungul timpul a primit oaspeți renumiți, precum regele George de Saxonia, la începutul secolului al XX-lea, Gabriele D’Annunzio și Winston Churchill, poetul laureat al premiului Nobel, Paul Heyse, scriitorii William Somerset, Maugham și Vladimir Nabokov, până la mari vedete ale muzicii, teatrului și dansului care au evoluat la festivalul de vară „Vittoriale” în ultimii ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.