Harta consiliilor județene. Cum și-au împărțit România marile partide

hartă consilii județene
Sursa: G4Media.ro

PSD a câștigat cele mai multe președinții de consilii județene, 24 la număr, în vreme ce PNL a obținut 12, iar UDMR 4, arată datele centralizate de G4Media.ro. Într-un județ (Timiș), funcția de președinte a Consiliului Județean a fost obținută de candidatul comun al Alianței PSD-PNL.

USR și AUR nu au câștigat niciun consiliu județean.

În urmă cu 4 ani, la alegerile locale din 2020, PSD obținea 20 de președinți de consilii județene, PNL 17 președinți de consilii județene, iar UDMR – 4. Așadar, față de acum 4 ani, liberalii au pierdut nu mai puțin de 5 președinți de consilii județene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.