Hagi jr. a marcat din corner golul care ar putea duce din nou România la Euro după 20 de ani

Ianis Hagi a marcat un gol care l-ar face invidios și pe faimosul său tată. Foto: FRF / Facebook

Naționala de tineret a României este foarte aproape de a doua calificare din istorie la Campionatul European, după victoria splendidă de aseară, 2-0 cu Bosnia Herțegovina.

Tricolorii mici sunt pe primul loc în grupă cu două meciuri rămase de jucat. Selecționata sub 21 de ani a României le va juca pe ambele pe teren propriu, cu Țara Galilor, respectiv Liechtenstein.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi este neînvinsă în Grupa 8, unde a adunat 5 victorii și trei remize, iar dacă va reuși să câștige ultimele două partide își va asigura prima poziție în clasament și calificarea la turneul final de anul viitor, din Italia.

Ar fi doar a doua calificare reușită de ”tineret” la Euro, după performanța din 1998, când a ajuns la turneul final cu o linie de clasament perfectă, fapt care a dus și la organizarea de către țara noastră a competiției. România a încheiat atunci întrecerea pe ultimul loc.

Naționala de tineret este plină de speranțe

Naționala Under-21 a României a reușit, în ultimele câteva zile, două victorii uriașe, în fața principalelor contracandidate la calificare, care o propulsează către un nou turneu final. După succesul extraordinar din Portugalia, cu 2-1, tricolorii mici au bătut și Bosnia, care era lider până la meciul de ieri.

Adrian Petre, puternicul atacant care joacă în Danemarca, la Esjberg, a deschis scorul după un sfert de oră de joc, însă victoria a fost asigurată de reușita extraordinară a lui Ianis Hagi, direct din corner.

O puteți vedea mai jos.

Pentru echipa de tineret a României urmează mecicul cu Țara Galilor, la Cluj, în 12 octombrie, iar patru zile mai târziu, la Voluntari, confruntarea cu Liechtenstein.