Guvernul vrea să-i plătească pe studenții de la Medicină pentru a face practică anti-COVID

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile în România, dar și că se caută soluții pentru suplimentarea personalului medical implicat în lupta cu epidemia de coronavirus.

Una dintre cele mai importante prevederi adoptate joi face referire la recrutarea a 3.000 de voluntari din rândul celor 20.000 de absolvenți de Medicină sau rezidenți.

Pentru fiecare 120 de ore de activitate în lupta anti-COVID, voluntarii vor primi 2.500 de lei, iar cei care vor fi repartizați la spitale din altă parte a țării vor avea cazarea și masa asigurate.

”Acordarea drepturilor de liberă practică temporară ai medicilor absolvenți de Medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire în rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntăm cu SARS-Cov-2 astfel încât să lucreze sub supraveghere și să asiste în sălile unde sunt îngrijiți pacienții care suferă de COVID-19”, a declarat Arafat.

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat, într-o conferință de presă, ce alte măsuri au pregătit guvernanții pentru perioada următoare.

”S-au stabilit regulile de organizare a Zilei Naționale de 1 Decembrie și de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, prin vânători comune la care pot participa cel mult 20 de persoane.”, a mai spus Arafat.

Șeful Cancelariei guvernului Orban, Ionel Dancă, a anunțat și unele măsuri economice, printre care și un program de granturi pentru capital de lucru pentru companiile afectate de COVID-19, în valoare de 500 de milioane de euro. Până acum, peste 22.000 de întreprinderi mici și mijlocii s-au înscris pentru primirea sprijinului acordat de Ministerul Economiei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.