Guvernul va ataca creșterea pensiilor cu 40% la Curtea Constituțională

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul urmează să depună la Curtea Constituțională o sesizare împotriva legii de aprobare a rectificării bugetare, prin care, la inițiativa PSD, Parlamentul a decis ca pensiile să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit unor surse citate de G4Media.ro.

Guvernul susține în contestația care va fi depusă la CCR că nu sunt resurse bugetare pentru cheltuielile angajate de Parlament prin legea de aprobare a rectificării.

După ce parlamentarii PSD au votat recitificarea bugetară astfel încât să prevadă creșterea pensiilor cu 40%, Marcel Ciolacu a declarat că Parlamentul „a făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari”.

„Pensiile trebuie să crească cu 40%. Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi!

PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, după votul din luna septembrie.

De partea cealaltă, imediat după votul din Parlament, Ludovic Orban a spus că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40%, precizând că această măsură nu face altceva decât „să îndrepte România spre incapacitate de plată”.

„De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale.

Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere.

Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România.

Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Orban, pe 22 septembrie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.