Guvernul României cere Ucrainei să verifice lucrările de dragare pe canalul Bâstroe

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că ambasadorul ucrainean la București a fost convocat luni la Ministerul de Externe, pentru a fi solicitată aprobarea Ucrainei ca autoritățile române să meargă să facă verificări.

„Am discutat cu Ministerul de Externe, am discutat cu Ministerul Transporturilor. Fiecare dintre ele are datoria ca înainte de a iniţia alte demersuri decât cele care au fost făcute publice, să verifice.

Motiv pentru care Ministerul de Externe este coordonat cu Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor, a iniţiat notele verbale către Ambasada Ucrainei la Bucureşti și a fost primit un răspuns în care se specifică faptul că au fost executate lucrări de întreţinere.

Astăzi, la Ministerul de Extene va fi prezent ambasadorul Ucrainei, căruia i se va solicita ca autoritățile române sa poata verifica lucrările acolo.

Este vorba despre executarea unor lucrări care au impact asupra Deltei Dunării. Vom verifica si vom confirma aceste date”, a declarat, luni, Nicola Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai spus că discuția cu ambasadorul Ucrainei va fi pentru obținerea aprobării ca experții români să poată merge să facă măsurători pe canal.

„Pe baza măsurătorilor, atât Ministerul Mediului, cât și celelalte structuri structuri implicate vor actiona ca atare, inclusiv prin sesizarea Comisiei Europene”, a mai spus Ciucă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.