Guvernul prelungește școala online. Când ar putea reveni elevii în bănci

coronavirus școală
Foto: Alexandra_Koch / pixabay.com

Guvernul urmează, în ședința de miercuri, să prelungească învățământul online până pe 8 februarie, când începe al doilea semestru școlar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „speranța și dorința” este ca elevii să revină la școala clasică din semestrul al doilea.

„Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020.

Am fost pus în fața unei întrebări: „Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021”. Am refuzat acest lucru și am spus „Nu”. Îl inițiem până în data de 8 februarie.

Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a declarat ministrul Educației, la Antena 3.

Ministrul Educației mai spune că prin acest demers își dorește deschiderea școlilor. De asemenea, Cîmpeanu a mai spus că examenele naționale se vor da ca și până acum și că nu se va renunța la cel pentru clasa a VIII-a.

„Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor școlare județene, dar și tuturor universităților pentru a realiza o situație a angajaților dispuși să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până pe 15 ianuarie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.