Guvernul își asumă răspundere pe pachetul de reformă fiscală. Dacă pică în Parlament, Ciolacu poate pierde funcția de premier

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își va asuma răspuinderea în Parlament pe pachetul de reformă a aparatului administrativ și măsurile fiscale.

Potrivit artitolului 144 din Constituție, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată de Parlament. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege se consideră adoptat.

„Acest guvern este Guvernul României și în această logică vom pune România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă și echitabilă pentru toți. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil și să luptăm în mod real cu evaziunea.

Din punctul meu de vedere, nu mai puteam continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă în picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale, școli.

Avem nevoie de reforme profunde. Am văzut vociferări, atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR.

Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa și pentru ca toți să plătească ce au de plătit.

Nu mai poate fi o regulă pentru bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii care muncesc. Vreau să iau puțin de la cei care fac foarte muți bani pentru a da și la pensionari și la cei care au nevoi. Anunț că îmi voi asuma răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ.

Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea să facă cu adevărat reforme și cine se opune și luptă pentru privilegii și protejarea marilor averi”, a declarat Marcel Ciolacu.