Guvernul îi mai amână cu 6 luni pe cei care au de primit înapoi taxa auto

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă în alte domenii, cum ar fi colectarea taxelor, modificarea legilor și eliberarea condamnaților din politică, Guvernul României este foarte prompt, nu același lucru se poate spune și de rambursarea populației a unei taxe ilegale.

Cel mai nou proiect de act normativ, pus în dezbatere în această lună, prevede prelungirea perioadei de rambursare a taxei auto cu încă 6 luni pentru sumele reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

Executivul a propus ca perioada de prelungire a perioadei de restituire a banilor până la 30 iunie 2019, ca urmare a faptului că se aproprie sfârşitul perioadei de restituire şi sunt încă români care nu au primit banii înapoi.

Iată cum plănuiește Guvernul să rezolve situația fostei taxe auto:

“a) pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada

1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019;

b) pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.”

(2) Sumele rămase de restituit, reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 cu modificările şi completările ulterioare, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, până la data de 30 iunie 2019.

(3) Sumele rămase de restituit, reprezentând timbru de mediu pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, până la data de 30 iunie 2019.”