Guvernul deschide și plajele fără șezlonguri. Salvamarii nu au voie să facă respirație gură la gură

FOTO: Marzena7/Pixabay.com
FOTO: Marzena7/Pixabay.com

Planurile autorităților de relaxare a măsurilor de oprire a epidemiei de coronavirus au fost actualizate. Astfel, românii vor putea merge la plajă și fără să fie nevoiți să închirieze șezlonguri, așa cum prevedea regulamentul Guvernului.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a făcut anunțul: „Să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleași reguli ca și cele care fac plajă pe șezlonguri”.

Guvernul se pregătește să elimine și obligativitatea românilor de a intra în izolare la domiciliu, după ce se întorc în țară din anumite țări.

”Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca, în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a mai declarat Ionel Dancă.

Sezonul estival 2020 se anunță a fi unul foarte interesant. Grecia și Bulgaria au anunțat deja că își relaxează restricțiile, pe fondul unei evoluții epidemiologice bune, pentru a-i atrage pe turiști.

Interesant este că în această vară, salavamarii din România nu pot face respirație gură la gură. Ei trebuie să poarte măștile de protecție pe durata întregii zile de muincă, cu excepția momentelor când participă la intervenții pe mare, cu ambarcațiuni.

Pentru manevrele de resuscitare, salvamarii vor folosi un balon pentru stimularea respirației.