Guvernul crește simțitor veniturile șefilor Direcțiilor de Sănătate Publică

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Directorii DSP-urilor din țară ar urma să primească un spor la salariu din partea Guvernului de 40 la sută din salariul lor de bază.

Astfel, potrivit Hotnews.ro, direcotrii executivi și directorii executivi adjuncți ai direcțiilor de sănătate publică vor primi un spor de 40% din salariul de bază, în timp ce funcționarii publici îmncadrați în serviciul de control în sănătate publică vor primi sporuri de 30%.

Cu toate că Direcțiile de Sănătate Publică s-au dovedit a fi de multe ori depășite de complexitatea epidemiei de coronavirus, Executivul crede că șefii acestora trebuie răsplătiți cu o mărire a veniturilor.

”În perioada stării de alertă se dispun noi activități pe care trebuie să le desfășoare direcțiile de sănătate publică în situații de risc epidemiologic și biologic, sens în care personalul direcțiilor de sănătate publică are instituite și alte obligații, printre care enumerăm asigurarea triajului epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizarea persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu, a persoanelor aflate în carantină, recoltarea probelor în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19, activități în care sunt implicați inclusiv funcționari publici”, își motivează Guvernul proiectul de Ordonanță de Urgență.

Decizia vine pe fondul numeroaselor scandaluri legate de activitatea DSP-urilor. Mai mulți pacienți cu COVID-19 au fost ignorați de autoritățile sanitare locale, în timp ce liniile telefonice ale direcțiilor, cât și unele anchete epidemiologice, sunt uneori abandonate de funcționari.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.