Grevă la Ryanair. Peste 50.000 de pasageri sunt afectați

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

Peste 50.000 de pasageri care au cumpărat bilete de avion pentru această perioadă prin compania aeriană low cost Ryanair au aflat că zborurile lor au fost anulate, relatează independent.co.uk.

În total, până la 300 de zboruri au fost anulate din cauza unei greve de 48 de ore la care vor participa însoțitorii de bord din Belgia, Portugalia și Spania.

Greva va avea loc în zilele de miercuri, 25 iulie, și joi, 26 iulie, și va afecta zboruri dus-întors dintre Marea Britanie și Spania, Portugalia și Belgia.

Angajații Ryanair sunt nemulțumiți atât de salarii, cât și de condițiile de muncă.

„Toți clienții afectați au primit zboruri alternative în intervalul de timp de 7 zile de dinainte de 25-26 iulie sau în perioada de 7 zile de după”, a anunțat compania Ryanair.

Cei care nu vor să zboare în altă zi pot să primească înapoi banii pe biletul de avion.

„În ultimele zile am continuat să depunem eforturi pentru a preveni această grevă și perturbările pe care le va genera, inclusiv prin numeroase invitații adresate sindicatelor însoțitorilor de bord de a se întâlni cu noi pentru a-și rezolva doleanțele”, a anunțat un reprezentant al Ryanair.

„În ciuda acestor eforturi mari din partea noastră, sindicatele au susținut că greva va merge înainte. Noi ne vom apăra modelul de afacere cu tarife reduse deoarece el le oferă clienților noștri ce își doresc cel mai mult: cele mai mici tarife din Europa”, a mai spus el.

Angajații Ryanair vor „ore de lucru predictibile”

Un purtător de cuvânt al sindicatului a declarat că „este clar că Ryanair mai are mult de lucru până când să câștige o reputație de bun angajator”.

„Ryanair nu a oferit îmbunătățiri concrete a salarizării și a condițiilor de lucru pentru angajații săi”, a mai spus el.

Printre altele, angajații cer „ore de lucru predictibile” și „să nu fie obligați să-și deschidă un cont bancar în Irlanda”.

Pasagerii ale căror zboruri sunt anulate în timp ce sunt în vacanță au dreptul de a sta la hotel și de a primi mâncare din partea companiei aeriene până când aceasta îi poate duce acasă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.