Din cauza lipsei de ingrediente naturale, pentru că sunt prea costisitoare sau pentru că vor să le ofere clienților o mâncare 100% producție proprie, bucătarii din Paris au început să-și facă grădini pe acoperișurile restaurantelor.

Astfel, atunci când au nevoie de roșii proaspete, morcovi, ceapă, busuioc și diverse alte ingrediente urcă pe acoperișul restaurantului.

„Acest pătrunjel nu a fost adus din grădinile din provincie. A crescut în lumina soarelui şi a fost cules chiar în această dimineaţă, aşa că e mult mai proaspăt, are un gust mai bun”, a spus maestrul bucătar Pablo Jacob, citat de Digi24.ro.

Mai mult, în acest grădini se cresc toate legumele în sistem bio. „Deși este menită să fie organică, într-o grădină normală există pesticide și alte lucruri. Vedeți toate albinele de aici? Asta înseamnă că nu sunt pesticide”, a adăugat grădinarul Nicolas Bel.

Și arhitectul Vincent Callebaut crede într-un Paris verde. Paris Smart City 2050 proiectează capitala Franței într-un tablou cu multe grădini, cu multe grădini futuristice verzi.

Cu ajutorul inginerilor de la Setec Bâtiment, arhitectul Vincent Callebaut a transformat întregul Paris într-un proiect cu multe grădini și fără poluare.

1085064719335616426-466x357

Mai multe imagini și detalii din proiectul lui Vincent Callebaut găsiți în acest articol: Frumoasa transformare a Parisului într-o uriașă grădină

 

gradini-urbane-comunitare-700x525

CITIȚI ȘI: Povestea voluntarilor de la „Grădini Urbane Comunitare”, care cultivă fructe și legume pe clădirile gri ale Capitalei

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.