Gheorghiță: ”La mască se va renunța ultima dată”. Cîțu: ”Nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară”

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Reprezentanții autorităților au transmis astăzi noi mesaje pe marginea pandemiei de COVID-19.

Astfel, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, crede că măsura purtării măștii de protecție ar urma să fie menținută multă vreme de acum încolo.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a declarat azi colonelul Gheorghiță.

El a mai spus că se va renunța la mască doar dacă se vor vaccina peste 10 milioane de români, iar numărul cazurilor va fi foarte mic.

”Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a vorbit despre mobilitatea populației – care este restricționată în acest moment – în perioada următoare.

”Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu”, a declarat Cîțu.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.