Germania a oprit vaccinarea cu AstraZeneca. Italia și Franța suspendă și ele imunizarea!

germania steag
Foto: DavidRockDesign / pixabay.com

Germania a suspendat administrarea de doze de vaccin anti-COVID-19 produse de compania AstraZeneca.

Autoritățile germane au luat această măsură ca metodă de precauție, cu toate că atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Agenția Europeană a Medicamentului și chiar și compania AstraZeneca au declarat că vaccinul este sigur.

În Germania nu a fost înregistrat niciun efect secundar letal din cauza vaccinării cu AstraZeneca.

Ministerul Sănătății german a anunțat că a luat decizia ca formă de precauție și cu consultarea autorității de reglementare a vaccinului din Germania, Institutul Paul Ehrlich, care a solicitat realizarea mai multor investigații.

La scurt timp după anunțul oficial, autoritățile medicale din Franța și Italia au spus că vor urma exemplul nemților.

Decizii similare, de suspendare a imunizării cu AstraZeneca, au fost luate și de Olanda și Irlanda, în Uniunea Europeană.

Germania restricționase utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoane sub 65 de ani, însă din 4 martie această restricție a fost ridicată, iar vaccinul a putut fi utilizat pentru toată populația adultă.

În România, imunizarea cu vaccinul AstraZeneca continuă în forță.

În țara noastră au fost vaccinate peste 80.000 de persoane cu accest vaccin.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.