George Simion și cameramanul său s-au comportat agresiv cu două persoane dintr-o piață

Liderul partidului AUR, George Simion, a fost filmat în Botoșani în timp ce s-a făcut că-i dă o palmă peste cap unui tânăr care a refuzat să dea mâna cu el. Același gest îl face și cameramanul lui către o femeie.

Potrivit botosaneanul.ro, Simion era împreună cu câteva zeci de susținători în Botoșani, duminică, oficial pentru a strânge semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Acesta ar fi fost în curtea unor biserici și apoi a mers în Piața Centrală. Acolo ar fi avut loc și incidentele.

George Simion și mai mulți susținătorii ai săi au fost în centrul atenția în urmă cu două săptămâni, după ce au intrat cu forța în Primăria Timișoarei și au vrut să meargă în biroul edilului Dominic Fritz. „Este parașutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul ăsta ocupă ilegal funcția de primar”, a declarat atunci George Simion.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.