George Simion e acuzat că și-a înscenat momentul cu cerneala

George Simion a fost stropit cu cerneală la Iași FOTO: ziaruldeiasi.ro
George Simion a fost stropit cu cerneală la Iași FOTO: ziaruldeiasi.ro

Președintele Asociației „Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, din Iași, crede că momentul în care George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală a fost unul regizat.

„Este mai mult decât evident că a fost o înscenare. Când persoana respectivă s-a apropiat de domnul Simion, domnul Simion știa că va veni să-i dea cu cerneală. A închis doar ochii instantaneu și n-a schițat niciun gest”, a declarat Ionel Apostol, pentru Știrile Pro TV.

Și Alexandru Muraru, liderul PNL Iași, spune că nu are convingerea că „tot scandalul de la Iași nu a fost provocat” și i-a catalogat pe cei de la AUR „extremiști neo-legionari”.

„Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.

Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol”, a scris Alexandru Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Simion: USR e de vină

George Simion a declarat la Antena 3 că vinovați de atacul asupra sa ar fi reprezentanți de la USR.

„Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR. Așa au făcut și în 2016, 2017. Și noi suntem extremiștii – așa zice Dacian Julien Cioloș.

E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România”, a declarat George Simion, la Antena 3.

Senatorul USR de Iași Cristi Berea a spus că există politicieni care de fiecare dată când au ocazia „cântă imnurile Rusiei”, iar la Iași societatea a reacționat.

„Sărbătoarea Unirii Principatelor e doar un alt prilej pentru ca politicienii să apară în faţa unui microfon şi să îşi declare iubirea de ţară. În restul anului unii sunt ocupaţi cu împărţirea banului public. (…) Mai e o categorie care a luat avânt în ultima perioadă şi care cântă imnurile Rusiei de fiecare dată când are ocazia. Azi la Iaşi, societatea a reacţionat”, a scris Cristi Berea, pe Facebook.

Deputata USR de Iași Monica Berescu a spus că în Piața Unirii din iași a fost un spectacol grotesc pus în scenă de cei de la AUR, iar totul s-a transformat „într-o scenetă populistă și naționalistă, exact cum vedeam în vremurile comuniste”.