George Simion, de la tribuna Parlamentului: Cei peste 115.000 de români carantinați să iasă din case

Copreședintele AUR, George Simion, a avut joi o nouă ieșire controversată. Acesta a avut un discurs de la tribuna Parlamentului, cu ocazia ședinței dedicate împlinirii a 32 de ani de la Revoluția 1989, în care a cerut ca românii care sunt în carantină să iasă din case.

„Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni. Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de anii şi luptaţi pentru libertate”, a transmis liderul AUR.

Acesta a mai spus că „așa-zisa democrație” a eșuat, pentru că nu a reușit să facă dreptate pentru victimele din Decembrie 1989, iar astăzi în țara noastră „se primesc ordine de la ambasade, precum se primeau odinioară de la Moscova”.

„Nu pentru asta au murit românii, nu pentru asta – ca să fie arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi de-ai noştri care sunt perfect sănătoşi şi care au teste că sunt sănătoşi. Sunt închişi şi arestaţi”, a mai spus George Simion.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a replicat, după ce Simion și-a încheiat discursul, că ar vrea ca în Parlament să li se spună românilor că trebuie respectate legile în vigoare: „Aş vrea ca în Parlamentul României, totuşi, să le spunem românilor că trebuie să respecte legile în vigoare, nu să le încalce, pentru că suntem în Parlamentul României, nu să instigăm să încalce legile României”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.