Garderoba de urgență. Ce înseamnă și de ce ai nevoie de ea?

De-a lungul timpului, femeile tind să-și construiască colecții întregi de haine și accesorii – genți și pantofi – pe care speră să le poarte la ocazii speciale. În timp ce unele dintre aceste piese sunt rulate excesiv, altele rămân neatinse și ocupă loc prețios în dressing.

Totuși, chiar și atunci când există o garderobă impresionantă în număr și diversitate de piese, apar situații în care doamnele nu pot decide ce să poarte la un eveniment important și aleg să caute alte opțiuni, în magazine, pe ultima sută de metri. Pentru a evita astfel de situații, fiecare femeie ar trebui să aibă o garderobă de urgență.

Iată câteva reguli simple care te vor ajuta să-ți creezi o astfel de colecție pentru situații speciale.

  1. Creează-ți un plan vestimentar corespunzător stilului tău de viață! În funcție de tipul de evenimente la care participi, creează un clasament cu piesele care ți se potrivesc cel mai bine și caută în magazinele online variante pe care să le comanzi după o selecție finală.
  • Alege câteva piese clasice pe care să le porți la petreceri aniversare, nunți, botezuri sau recepții. Mizează pe rochia neagră de cocktail și pe o pereche de pantofi eleganti. Aceste două elemente nu se demodează niciodată, iar dacă vei investi în piese de calitate, le vei putea folosi pe termen lung. Pantofii eleganți pot fi modelul stiletto, negri sau nude, indicați pentru stilul lor atemporal și versatilitate.
  • Combină piese formale cu altele somptuoase. De exemplu, alege o rochie lungă, fluidă, cu un imprimeu spectaculos, pe care să o porți alături de un sacou alb sau negru. Sau adaugă în garderoba de urgență pantaloni slim cu vipușcă pe care să îi porți în asociere cu un top cu paiete.
  • Creează-ți o armonie cromatică! Alcătuiește-ți o mini garderobă în tonuri neutre sau în culori care își păstrează locul în tendințe, precum bej, ivoar, negru, bleumarin. Dacă vrei să ai și ceva accente de culoare, poți miza cu încredere pe bordo, muștar și verde smarald.
  • Optează pentru accesorii care nu se demodează. Accesoriile sunt cele care dau personalitate unei ținute. Mai ales în cazul evenimentelor speciale, accesoriile sunt cele care accentuează eleganța. Investește în poșete plic, clutch-uri stil casetă și modele de genți bijuterie, cu lanț și aplicații opulente.

În ceea ce privește încălțămintea, ai nevoie de pantofi eleganți, fie stiletto, fie sandale cu toc și barete fine, care se potrivesc la ținute extrem de elegante.  Însă, pentru confort, poți avea la îndemână și modele slingback, cu tocul gros și mic, astfel încât să îți ofere eleganță fără să solicite piciorul foarte mult. Odată ce vei avea o astfel de garderobă de urgență creată, la care să apelezi doar în situațiile în care nu știi ce să porți, vei fi asigurată pe termen lung, cu vestimentație potrivită pentru petrecere.