Gafe ale premierului Dăncilă în timpul discursului de la dezbaterea moțiunii de cenzură

Viorica Dăncilă FOTO: gov.ro declarația unică
Viorica Dăncilă. FOTO: gov.ro

Primul ministrul Viorica Dăncilă a luat cuvântul în plenul Parlamentului și a vorbit de rezultatele deosebite ale guvernului pe care îl conduce, „performanțe apreciate de Banca Monetară”. Cel mai probabil a vrut să se refere la Banca Mondială.

Dăncilă a mai spus și că Executivul pe care îl conduce a avut performanțe lăudabile și că au fost create „câteva sute de locuri de muncă”.

În discursul său, Dăncilă a atacat Opoziția. „Am parcurs cu atenție textul moțiunii și vă mărturisesc că sunt dezamăgită. În discursul vostru nu mai este loc de nuanțe: totul este alb și negru. Tot ce face Puterea este rău și ce face Opoziția este bine. Textul moțiunii trădează o aroganță incredibilă”, și-a început Viorica Dăncilă discursul.

Dăncilă a avut ca subiect principal în discursul său „10 exemple de minciuni” pe care textul moțiunii le-ar trata.

„Prima dezinformare este și cea mai gravă: insinuarea că nu mai sunt bani de pensii, însoțită de așa zisa naționalizare a Pilonului II. Vă atrag atenția că pentru pensionari nu e o joacă să afirmați că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor.

Este o minciună iresponsabilă. V-ați făcut o dată de râs. Cât mai vreți să persistați în acestă minciună? Mai sunt câteva zile și intră în vigoare majorarea punctului de pensie. Tot de la 1 iulie se majorează la 640 lei pensia minimă. Cât sunteți de rezistenți când vine vorba de veniturile pensionarilor. La fel de iresponsabilă este și zvonistica privind Pilonul II”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul s-a mai referit și la „dezinformări” legate de evoluția negatică a economiei, inflație și creșterea ROBOR-ului. La final s-a referit la reformele în Justiție.

„Cea de-a zecea dezinformare: reformele din Justiției. Asistăm la cea mai gravă campanie de dezinformare de după Revoluție. Se vorbește despre așa zisa amputare a instrumentelor de anchetă. Contează doar punerea unor etichete. Se inventează că victima agresiunii sexuale, chipurile va fi audiată în prezența agresorului. Se omite prevederea referitoare la martorul vulnerabil.

Tot pe tema Justiției, am mai văzut un comentariu care m-a făcut să verific dacă moțiunea e semnată și de USR. În moțiune ne ceartă că nu facem condiții mai bune în închisori. Guvernul a majorat fondurile, dar nu poate face minuni peste noapte”, a mai spus Viorica Dăncilă, acuzată de parlamentarii Opoziției din sală că minte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.