Gabriela Firea: Ne îndreptăm spre o dictatură militară. Ce semnal dăm Europei aducând militari la conducerea țării?

FOTO: Facebook/Gabriela Firea
FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, care va fi senator PSD în viitoarea legislatură, potrivit rezultatelor parțiale de la alegerile parlamentare, a criticat, într-o conferință de presă, faptul că a fost numit generalul în rezervă Nicolae Ciucă la conducerea Guvernului.

Aceasta a mai spus că voturile pe care PSD le-a primit sunt voturi „împotriva PNL” și că miniștrii care „au îngropat” domenii precum Sănătate, Educația și Finanțele ar trebui să plece odată cu premierul demisionar Ludovic Orban.

De asemenea, Fiea a mai spus că „e un semnal prost” pentru democrațiile europene faptul că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.

„Votul PSD a fost un vot împotriva PNL. INS a furnizat informații care relevă că economia s-a contractat 5 procente în ultimele luni, deci unde e schimbarea în bine anunțată de Orban și încă ministrul de Finanțe Cîțu? (…)

Trebuie să accepte propunerea noastră de premier Alexandru Rafila și să se găsească o formulă de guvernare (…)

Pleacă domnul Orban care a înecat economia și vine domnul Ciucă. Îl cunosc personal, dar ce semnal dăm noi în întreaga Europă, că aducem militari la conducerea țării? Ne îndreptăm spre o dictatură militară?

Îi apreciez pe militari și merită tot respectul nostru, dar cred că am transmis o notă proastă democrațiilor europene punând un militar la conducerea țării”, a transmis printre altele Gabriela Firea în conferința de marți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.