Gabriela Firea anunță că PSD București a decis să o susțină pentru Primăria Capitalei

gabriela firea
Foto: Gabriela Firea (Facebook)

Gabriela Firea a declarat că organizația pe care o conduce, PSD București, a votat în unanimitate ca ea să fie candidatul social-democraților la Primăria Capitalei.

Acest anunț vine în contextul în care liderii PSD și PNL încă nu s-au decis în ceea ce privește un candidat comun pe care să-l susțină pentru Primăria Bucureștiului.

„Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD București care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a adăugat că organizația PSD București a validat, tot în unanimitate, susținerea acualilor primari de la Sectorul 3 – Robert Negoiță și Sectorul 4 – Daniel Băluță. De asemenea, „la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone”.

„Am decis că vom realiza sondaje și alte cercetari pentru: Sectorul 1 – Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, Sectorul 2 – Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu, Sectorul 6 – senatorul Gabriel Mutu”, a mai spus Firea.

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit sondajului CURS dat publicității duminică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.