Gabriela Firea a revenit în toate funcțiile din PSD

gabriela firea
Foto: Gabriela Firea (Facebook)

Gabriela Firea, care își dăduse demisia din conducerea PSD în urma scandalului „azilelor groazei” din Voluntari, a revenit în toate funcțiile din partid.

Colegii săi din Consiliul Politic Național PSD au votat-o în unanimitate în funcțiile de prim-vicepreședinte PSD și președinte PSD București.

Gabriela Firea a publicat și un mesaj pe Facebook în care acuză postul de televiziune România TV că o denigrează: „“Știrile” prezentate de România Tv, prin alăturarea numelui meu și al soțului meu de subiectul extrem de grav al dosarelor sociale false din Județul Ilfov, arată o lipsă crasă de deontologie profesională, de informații elementare ale meseriei, ori o manipulare de proporții.

Și asemenea fabricație nu apare întâmplător în ziua în care colegii mei, în Consiliul Politic Național PSD, au decis revenirea mea în funcțiile politice de prim-vicepreședinte PSD și președintă PSD București, printr-un vot acordat în unanimitate.

Nu există vreo legătură între mine, soțul meu, primăria orașului Voluntari sau domeniul educației copiilor în care lucrează sora mea și cazul dosarelor sociale falsificate! Acest lucru poate fi probat ușor văzând atribuțiile instituțiilor implicate sau solicitând informații din partea acestora.

Prin acest nou scandal, al presupusei implicări a noastre în situația cu dosarele false din Ilfov, se continuă seria de intoxicări, atacuri la persoană, linșaj mediatic și manipulări din ultimele luni de zile. Există un singur obiectiv, să mă compromită public și să adâncească percepția negativă care s-a încercat să se creeze în vară prin scandalul azilelor.”

„Toate acestea pentru un simplu motiv: nu există vreo decizie a instanței care să mă învinovățească în cazul anchetei azilelor și pentru că adevărul începe să iasă treptat la iveală. Cred că sunt relevante informațiile și declarațiile publice ale avocaților care au acces la dosar.

Aceste atacuri trebuie să înceteze măcar din respect pentru publicul telespectator. Am apelat la instrumentele pe care le are la dispoziție orice cetățean lezat public. Am făcut plângeri la Consiliul Național al Audiovizualului pentru toate denigrările. Unele sesizări au fost soluționate, cu amendă, altele își urmează cursul. Însă, limita a fost depășită, după patru luni de presiune zilnică. Familia mea trebuie să se simtă protejată, așa ca vom apela la justiție”, a mai spus Firea.

Recent, Gabriela Firea a declarat că va candida la funcția de primar al Capitalei dacă va avea susținerea partidului. Alegerile locale urmează să fie organizate anul viitor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.