Gabriela Firea a fost operată

FOTO: Facebook/Gabriela Firea
FOTO: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost operată de curând din cauza unei afecțiuni gastro-intestinale acute. Firea a scris pe Facebook că intervenția chirurgicală a avut loc într-un spital din București.

„Unele încercări care apar în calea vieții noastre sunt prea dificile pentru a putea fi depășite de unul singur. Dumnezeu ne ajută să fim înconjurați de oameni care să ne ridice. Mulțumesc celor care mi-au fost alături în problema de sănătate pe care am avut-o, în toată această perioadă. Mulțumesc echipelor medicale de la spitalele Doctor Ion Cantacuzino și Colentina.

Am știut că sunteți la fel de buni ca orice centru medical european și nu am greșit având încredere în Dumneavoastră. Mulțumesc familiei mele și prietenilor mei dragi care m-au înconjurat cu atâta dragoste care, împreună cu intervențiile și tratamentele, m-au pus pe picioare”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul a postat și o fotografie cu medicul Iulian Brezean, managerul Spitalului Cantacuzino. „Dumnezeu să-i aibă în pază pe toți cei care salvează vieți”, a mai scris primarul general al Capitalei.

Anul trecut, în noiembrie, Primăria Capitalei a fost acuzată că taie bani de la spitalele bucureștene și îi dă la Catedrala Neamului. Gabriela Firea a declarat atunci că nu se taie „niciun leu din bugetul record” alocat sănătății.

„Aşa cum se întâmplă de fiecare dată când pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află proiecte de rectificare bugetară, apar în spaţiul public informaţii false referitoare la alocările bugetare ale Primăriei Municipiului Bucureşti.

Primăria Municipiului Bucureşti nu taie niciun leu din bugetul record de 111 milioane de euro alocat anul acesta pentru domeniul sănătăţii, în favoarea altor domenii de investiţii!”, declara Firea, potrivit unui comunicat remis de PMB.

Primăria transmitea că, în realitate, atât ASSMB, cât şi AMPT îşi redistribuiau sumele alocate în cadrul bugetelor proprii, adică le transferau către alte capitole bugetare. Astfel, sumele care nu ar fi fost cheltuite până la sfârşitul anului ar fi fost utilizate pentru alte investiţii urgente, explica, în noiembrie, edilul-şef.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.